Ikväll:
Första info.mötet om virtuella lopp

MAR
31

Svensk Friidrott och RaceONE erbjuder under veckan två webbinarier om tjänsten för virtuella lopp. Det första idag kl 16 och det andra på torsdag kl 16. Vid träffarna medverkar representanter från både Svensk Friidrott och RaceONE och de presenterar hur virtuella lopp startas upp och genomförs. Ta chansen att lyssna in på seminarierna och så att ni sen kan ta ställning till om ett virtuellt lopp är något för er förening!
     • Tisdag 31 mars kl 16.00: ANMÄL DIG TILL 31 MARS HÄR
     • Torsdag 2 april kl 16.00: ANMÄL DIG TILL 2 APRIL HÄR
     
     Lyssna och ställ frågor
     Vid sidan av att lyssna på presentationerna kommer alla som deltar också ha möjlighet att ställa frågor, framförallt på två sätt:
     1. Skicka en fråga i Q&A eller chatten om det är något du undrar över
     2. Skicka gärna in frågor till oss i förväg, via organizers@raceone.com
     Var med och sprid ordet, använd #springförloppen
     /Hillevi Thor

Karin Torneklint
fortsätter som förbundskapten

Karin Torneklint
MAR
30

Karin Torneklints uppdrag som förbundskapten skulle ha avslutats efter utomhussäsongen 2020 men utifrån förändringarna i omvärlden och kring mästerskapsåret har förbundsstyrelsen beslutat att förlänga detta uppdrag med ett år. Den rekryteringsprocess kring ny förbundskapten som startats skjuts därigenom fram till våren 2021.
     - I den på många sätt osäkra och speciella situation vi befinner oss är det viktigt med kontinuitet och trygghet. Något som också många aktiva och tränare betonat i de kontakter som jag haft. Karin är väldigt uppskattad och har ett stort stöd i landslaget så det känns mycket bra att vi kommit fram till den här lösningen. Det har också varit viktigt att Karin verkligen vill och har energin och engagemanget som krävs och den bekräftelsen har jag också fått, säger Stefan Olsson, Generalsekreterare Svensk Friidrott.
     - Jag känner stor tacksamhet över det förtroende som styrelsen och Stefan visar genom det här beslutet. Jag känner mig väldigt motiverad att bidra till att våra aktiva får en stabilitet genom den här tuffa perioden, och de bästa möjliga förberedelserna för de säsonger som kommer. Vårt gemensamma mål blir nu återigen OS i Tokyo och även Finnkampen på hemmaplan och det känns väldigt inspirerande trots den situation som råder, säger Karin Torneklint, förbundskapten Svensk Friidrott.
     
     Längst på posten
     Karin Torneklint tog över som förbundskapten efter inomhussäsongen 2013 och skulle 2020 ha avslutat sina andra olympiska fyraårscykel. Förlängningen gör nu att Torneklint kommer att vara den förbundskapten som innehaft rollen längst.
     /Hillevi Thor

Friidrotts-SM 2022 till Norrköping

MAR
30

Svensk Friidrotts förbundsstyrelse beslutade på styrelsemötet fredagen 27 mars att utse Tjalve IF Norrköping till arrangör för Friidrott-SM 2022. Tävlingarna kommer att hållas på den nya friidrottsarenan på Himmelstalund.
     - Styrelsen hade ett ärofyllt uppdrag att utse arrangör för friidrotts-SM 2022 då både Norrköping och Varberg visat på stort driv och har erfarenhet av större, välarrangerade evenemang. Beslutet var dock enhälligt att tilldela Tjalve IF Norrköping arrangörskapet, säger Karin Grute Movin, vice ordförande i Svensk Friidrott och ordförande i förbundets tävlings- och arrangemangskommitté.
     
     Över 100 år sen sist
     Under Friidrotts-SM förväntas runt 700 toppidrottare åka till Norrköping för att göra upp i 36 individuella grenar för kvinnor och män. Norrköping har arrangerat ett helt Friidrotts-SM en gång tidigare, då på Idrottsparken 1906.
     - Det här betyder väldigt mycket både för oss som förening men också för staden och för hela regionen och vi behöver verkligen positiva nyheter kring idrotten just nu med tanke på coronaviruset. Vi upplever redan ett stort intresse för friidrott lokalt, och det här kommer att ge oss chansen att visa upp friidrott när den är som bäst. Det kommer också att väcka intresset hos många ungdomar och få talanger att satsa vidare. Nu ser vi fram emot att planera och genomföra ett fantastiskt friidrotts-SM 2022, säger Anna Palmerius, ordförande i Tjalve IF Norrköping.
     
     Stor evenemangserfarenhet hos både förening och stad
     Tjalve IF Norrköping har god mästerskapsvana genom att de under de senaste åren arrangerat bland annat inomhus-SM och Lag-SM. I tillägg är Norrköpings nya arena välplanerad och uppfyller alla förbundets krav för en SM-arena.
     - Tjalve IF Norrköping är en förening som under flera års tid förberett sig för uppgiften att arrangera friidrotts-SM. Norrköping är också en aktiv idrottsstad som värnar idrott och kultur och har varit värdar för idrottsevenemang såsom O-ringen och SM-veckan de senaste åren, säger Karin Grute Movin, vice ordförande i Svenska Friidrottsförbundet och ordförande i förbundets tävlings- och arrangemangskommitté.
     
     Välkomnar fler evenemang i Varberg
     - Folksam Grand Prix-tävlingen på Påskbergsvallen i somras blev på många sätt en succé, välarrangerat, mycket publik och härlig atmosfär. Svenska friidrottseliten vill verkligen återvända dit! Så jag både hoppas och tror att Varberg och Varbergs GIF kommer tillbaka med nya ansökningar och ser fram mot ett fortsatt gott samarbete, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.
     /Hillevi Thor

Foto: Deca Text & Bild

Doha-återblick: Vädrets makt!

MAR
29

Värmen i Doha var ett stort diskussionsämne långt före tävlingsstart och det blev inte direkt lugnare när den första dagens kvinnliga mara visade sig bekräfta alla farhågor.
     Ja, bilderna som kablades ut över världen var så uppseendeväckande att de resulterade i ett närmast på-stående-fot beslut om att flytta landsvägsgrenarna på kommande OS 2020 från högsommarheta Tokyo till förhoppningsvis svalare Sapporo.
     Ett beslut som långtifrån alla gillade, dels protesterade värdstaden Tokyo mot att bli ”bestulna” på ”nationalgrenen” marathon, dels protesterade ett antal elitaktiva mot att bli ”bestulna” på upplevelsen att vara en del av den unika gemenskap över idrottsgränserna som ett OS innebär.
     Beslutet står dock fast och även om OS numera blivit skjutet på framtiden har IOK-folket varit tydligt med att flytten av marathon (och gång) till Sapporo gäller även nästa år.
     Men hur ”allvarligt” var egentligen vädret för landsvägsfolket I Doha?
     I vår analysartikel ”Hur tufft var det egentligen i VM-marorna?” har vi tittat närmare på siffrorna och funnit att svaret är mer komplext och delvis smått överraskande!
     / A. Lennart Julin

Johanna Vikström, i mitten, tillsammans med två av sina aktiva, diskuskastarna Emma Ljungberg, t v, och Jennifer Rudberg.

Johanna Vikström, i mitten, tillsammans med två av sina aktiva, diskuskastarna Emma Ljungberg, t v, och Jennifer Rudberg.
Foto: Deca Text & Bild

Johanna Vikström och Tony Kumpula
mottagare av tränarstipendier

MAR
28

Tränare och ledare är viktiga i idrotten och därför är det extra kul att konstatera att tränarna Johanna Vikström, Växjö, och Tony Kumpula, Haparanda, fått stipendium från Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond och Riksidrottsförbundet.
     Stipendiet är för vidareutbildning som tränare.
     Johanna Vikström, 32, kommer från Tumba söder om Stockholm och fick sin friidrottsliga fostran i Huddinge AIS där diskus var favoritgrenen. Efter att ha avslutat den egna satsningen 2011 fokuserar hon sedan 2013 på tränarrollen och bor sedan hösten 2018 i Växjö där hon ingår i Prestationscentrum kast.
     – Jag är verkligen glad för stipendiet som bidrar till att jag kan fortsätta utvecklas som kasttränare, säger Johanna som är tränare för bland annat kulstötarna Frida Åkerström och Viktor Gardenkrans samt diskuskastaren Emma Ljungberg.
     – Jag har alltid gillat tränar- och ledarrollen och när jag slutade som aktiv märkte jag hur mycket jag saknade friidrotten. Så jag gjorde en tränarsatsning som ledde till att jag för 1,5 år sedan flyttade till Växjö.
     
     En fantastisk friidrottsmiljö
     Inom ramen för Athletic Development Center Växjö (ADC) kan man studera i en miljö anpassad för friidrottssatsning och bland de som gjort/gör det märks Angelica Bengtsson, stav, Fanny Roos, kula, och Jakob Gardenkrans, diskus.
     I Växjö finns även Svensk Friidrotts prestationscentrum (PC) för kast som drivs i samarbete med Växjö kommun.
     – Svensk Friidrott, Linnéuniversitetet och Växjö kommun är grunden i den fina friidrottsmiljö som finns här och vi har även ett Riksidrottsgymnasium för friidrott där jag numera jobbar halvtid, säger Johanna som övrig tid är personlig tränare åt kastare.
     Hon har ett nära samarbete med Anders Axlid, grengruppschef för kast, och Vésteinn Hafsteinsson som är tränare för bland annat diskusvärldsmästaren Daniel Ståhl.
     
     Framgångar för Frida, Viktor och Emma
     Johanna är fystränare åt kulstötaren Frida Åkerström, Hässelby SK, sedan 2016 och sedan 1,5 år tillbaka har hon helhetsansvaret. Frida blev på Finnkampen 2018 femte svenska över 17 meter (17.11) och satte i vintras inomhuspers med 17.06.
     Det gjorde även Viktor Gardenkrans, Athletics 24Seven SK, som med 18.89 tog ISM-silver hemma i Växjö. Emma Ljungberg, Spårvägen, gjorde i somras sin bästa säsong hittills toppat med personliga rekordet 55.15 som placerar henne elva genom tiderna i Sverige.
     – Växjö har en väldigt komplett friidrottsmiljö med Tipshallen där vi kan kasta diskus inomhus samt fina förutsättningar på Arenastadens kastpark. Dessutom flera bra tränare.
     – Det bästa med att vara friidrottstränare är att jag får jobba med mitt stora intresse. Jag tycker att det är viktigt att bygga relationer med mina aktiva för att få en helhetsbild som är viktig för att de ska kunna prestera så bra som möjligt.
     Läs även intervjun med Haparanda-tränaren Tony Kumpula.
     /Jonas Hedman

Tony Kumpula i blått till höger i Aspenhallen i Haparanda tillsammans tillsammans med tränarkollegan Mats Olsson, Kalix FI, och aktiva. Foto: Jonny Rönkkö

Tony Kumpula i blått till höger i Aspenhallen i Haparanda tillsammans tillsammans med tränarkollegan Mats Olsson, Kalix FI, och aktiva. Foto: Jonny Rönkkö

”Det bästa är att komma till träningen och träffa ungdomarna”

MAR
28

Tränaren Tony Kumpula, Haparanda, har fått ett stipendium från Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond och Riksidrottsförbundet för att ytterligare kunna utvecklas som tränare och ledare.
     Tony, 57, kommer från Aarevaara i Pajala kommun 23 mil norr om Haparanda och kom in i friidrotten som 16-åring 1979 där sprint och spjut var favoritgrenarna. Men han fattade snabbt intresse för tränar- och ledarrollen och var verksam i Haparanda SKT i 38 år fram till 2017 då han bildade HaparandaTornio TFC där han är tränare idag.
     Bland hans adepter märks stavhopparen Elias Palo, höjdhopparen Jani Suhonen, och mångkamparen Martin Mella. Elias, född 1981, tog SM-silver i Borås 2013 och har ett personligt rekord på 5.10, Jani, född 1973, gjorde 2.07/2.12i som 18-åring i början av 1990-talet och Martin tre seniorlandskamper i tiokamp med 7.214 som personbästa.
     
     ”Mina föräldrar skjutsade mig nio mil”
     För Tony var det i ungdomsåren fotboll som gällde innan satsningen fick ett abrupt slut.
     – Jag spelade i en gränsserie med både svenska och finska lag och skulle 16 år gammal byta klubb från en i division fyra till en i division tre. Men de kom inte överens så jag blev ett ettårsfall och då slutade jag, säger Tony.
     Finska föreningen Pellon Ponsi hade de sett att han var snabb och så kom det sig att han började träna friidrott med dem.
     – Mina föräldrar skjutsade mig de nio milen och det var inga större problem eftersom det inte var så mycket trafik. Men jag tävlade för Kaunisvaara IF i Sverige.
     Som bäst gjorde Tony 7.37/7.1m på 60 m, 11.56/11.1m på 100 m och 49 meter med 600 g-spjutet i ungdomsåren. Intresset för tränar- och ledarrollen tog över och 1983-1985 gick han Forsa Folkhögskola i Gästrikland med friidrottsinriktning. Det följdes senare av GIH-studier.
     –1992 kom jag in på friidrottstränarutbildningen i Stockholm men valde ändå Idrottslärarlinjen på GIH i Örebro för att skapa bästa möjligheterna för jobb. Sedan dess har jag arbetat som idrottslärare och fritidstränare i friidrott.
     
     Klubböverskridande samarbete
     Genom åren har Tony också lagt mycket tid på tävlingsarrangemang och var bl a med och genomförde Aspen Athletics Games i Aspenhallen under 20 år med start 1996.
     – Jag försöker överlåta styrelsearbetet åt andra för att kunna ta hand om de aktiva och jobba med tävlingar.
     Tony ansvarar idag för fem egna aktiva i HaparandaTornio TFC och hjälper ytterligare några i andra föreningar.
     – Vi har ett bra samarbete med Kalix FI och finska Veitsiluodon Kisaveikot.
     
     Aspenhallen betyder mycket
     Att det kan vara kallt i en ort som Haparanda, som ligger på finska gränsen högst upp i Bottenviken, vet de som var med på ISM-IUSM i Aspenhallen 1988. Då låg kvicksilvret kring -20° de första två dagarna och -30° på söndagen.
     – Men det händer också att det är riktigt kallt. En gång när jag, Elias och hans mamma skulle åka till Vasa och tävla så var det -45°. Att bilen ens startade var märkligt och när den gjorde det hade vi bra fart, lite för bra faktiskt och blev stoppade av polisen som var ute och jobbade trots den låga temperaturen!
     Aspenhallen invigdes 1986 och har ett banvarv på 175 meter och är viktig för friidrotten i Haparanda med omnejd.
     – Idag den 28 mars har vi fortfarande en meter snö och det är halt med issörja så det går inte att springa ute. Det kan vi normalt inte göra förrän i början av maj men sedan går det fort och i slutet på maj är det ofta varmt.
     – Efter höstvilan brukar vi dra igång träningen i början på oktober och en månad senare kommer snön. Så vi brukar köra snöpulsning några veckor innan vi flyttar inomhus.
     
     Vad är det bästa med att vara tränare?
     – Att få komma till träningen varje dag och träffa förväntansfulla ungdomar. Att få hjälpa dem i utvecklingen inte bara fysiskt utan även kunskapsmässigt. Men också att få träffa andra tränare och diskutera med dem. Det är utvecklande, inte minst de på andra sidan gränsen, avslutar Tony.
     Läs även intervjun med stavhopparen Elias Palo (oktober 2012) som Tony tränade från 14 års ålder och resten av karriären.
     • Intervjun med Johanna Vikström som också fått stipendium från Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond och Riksidrottsförbundet.
     /Jonas Hedman

I fotriktig klädsel visade Tobias Carlryd en förbluffande hög nivå i längd utan ansats där samtliga sex hopp var riktigt långa.

I fotriktig klädsel visade Tobias Carlryd en förbluffande hög nivå i längd utan ansats där samtliga sex hopp var riktigt långa.
Foto: Yannick Tregaro

Nästan 50 tävlande när det 83 år gamla rekordet slogs

MAR
27

Örgryte IS är en anrik förening som är inne på sitt 133:e verksamhetsår och har hopp som sin starkaste grengrupp. Det märktes tydligt på fredagseftermiddagen då man arrangerade KM i längd utan ansats i Friidrottens Hus i Göteborg med närmare femtio tävlande.

Läs mer Läs mer...

Folkspels kampanj: en fantastisk
möjlighet för din förening

MAR
27

Vårt land och samhälle befinner sig i en ytterst besvärlig situation. Utöver ett allvarligt hälsoläge får det enorma ekonomiska konsekvenser.
      Det gäller naturligtvis även våra friidrottsklubbar.
      Vi befinner oss mitt i en period och årstid som vanligtvis innebär motionslopp och tävlingar i stort sett varje helg. Arrangemang som är förenat med viktiga intäkter, vilka i många fall kan vara avgörande för hela verksamhetsåret, men som tyvärr kanske måste ställas in eller skjutas på framtiden.
      
      Samtidigt finns det ingen annan rörelse som är lika stark och engagerad som den vi har inom idrotten.
      Tillsammans ska vi klara av det här.
      Tillsammans ska vi fortsatt kunna erbjuda inte minst barn– och ungdomar en sund och hälsosam fritid.

Läs mer Läs mer...

Hälsouppföljning för elitaktiva

MAR
27

Med stöd av Athletics Research Center vid Linköpings Universitet och medicinska kommitténs ordförande Toomas Timpka kommer landslagsavdelningen under den kommande perioden att genomföra en hälsouppföljning bland friidrottens elitaktiva seniorer och äldre juniorer.
     Coronaviruset kan ge upphov till en luftvägsinfektion som yttrar sig med symptom av varierande svårighetsgrad och bland friska unga vuxna orsakar virusinfektionen vanligen ingen allvarlig sjukdom, men för en elitidrottare kan ett insjuknande medföra ett kännbart avbrott i träningsplaneringen. Idag har ett informationsmail om uppföljningen gått ut till berörda och de kan där läsa mer om tillvägagångssätt och praktisk hantering. Det är helt frivilligt att delta och kan avbrytas när som helst.
     /Hillevi Thor

Svensk Friidrott och RaceONE startar tillsammans upp virtuella lopp.

Svensk Friidrott och RaceONE startar tillsammans upp virtuella lopp.

Kan inte löparna komma till er?
Ta ert lopp till löparna!

MAR
27

Coronaviruset har ställt till det för många lopp under våren. Det är ännu oklart hur länge restriktionerna kommer att bestå och det innebär ett bakslag för både löpare och föreningar. För att stävja detta har Svensk Friidrott i ett samarbete med appen RaceONE tagit fram en tjänst som gör att lopp kan genomföras online!
      
      Det innebär att ni kommer att kunna erbjuda alla löpare som tränat ihärdigt med ert lopp som målsättning möjligheten att komma i mål. Samtidigt som ni som förening kan planera för befintliga och nya lopp på ett nytt sätt. Något som inte bara är extra viktigt just nu utan som också kan ge ytterligare möjligheter för framtiden.
      
      Enkelt och gratis för dig som arrangör
      I RaceONE kan man idag hitta lopp och följa deltagare och det är i den appen som tjänsten för virtuella lopp utvecklats.

Läs mer Läs mer...

Friidrottsträning för barn ska vara lekfull, lärorik och rolig!

Friidrottsträning för barn ska vara lekfull, lärorik och rolig!
Foto: Ryno Quantz

Tävlingsformer för barn -
lika aktuella i dessa tider

MAR
27

Friidrottsträning för barn ska vara lekfull, lärorik och rolig. Som barn finns det olika sätt att tävla på och flera av tävlingsformerna går utmärkt att genomföra under ett träningstillfälle. Då får barnen öva på tävlingsmomentet i en miljö de känner igen och med deltagare de tränat med sedan innan.
      I Friidrottens tävlingar för barn har ett antal tävlingsformer tagits fram. Alla med egenskaperna om att kunna genomföras även i virustider som dessa:
      • Utomhus/inomhus
      • Varierat underlag
      • Valfritt antal deltagare
      • Begränsad tid - tidsprogram på max 3 timmar.

Läs mer Läs mer...

Tummarna upp för en helt otippad bronsmedalj!

Tummarna upp för en helt otippad bronsmedalj!
Foto: Deca Text & Bild

Månadens i december: Samrawit

MAR
26

Vid terräng-EM 2018 hade Samrawit Mengsteab landslagsdebuterat med en 23:e plats och när det i december var dags igen för henne att springa terräng-EM fanns det det anledning att tro på ett bättre utfall. Kanske t o m topp-10 om allt ville sig riktigt, riktigt väl?
     För formen hade stigit stadigt under sensommaren (bl a SM-guld 10000m och Finnkampsseger 5000m) och hösten (dubbla SM-guld i terräng). Fast efter att Samrawit känt sig småkrasslig i veckan före sträckte sig inte ens egna tränaren Ulf Fribergs förhoppningar före start längre än till topp-20.
     Så inte undra på att t o m Samrawit själv såg smått chockad ut när hon spurtade mot mål och insåg att hon skulle bli bronsmedaljör eftersom hon före sig hade bara Turkiets Yasemin Can och Norges Karoline Bjerkeli Grøvdal.
     En högst otippad medalj som gjorde Samrawit till friidrott.se:s ”Månadens” för december 2019 eftersom den till fullo uppfyllde kriterierna om att vara "positiv, glädjande och gärna också överraskande”.
     Läs vår Månadens-intervju ”EM-bronset är min största framgång hittills” med Samrawit!
     / A. Lennart Julin

Justerat upplägg av Kraftmätningen

MAR
26

Som åtgärd för att minska smittspridningen av Covid-19 görs justeringar i upplägget för våren/sommarens kvaltävlingar i Kraftmätningen.
     Årets kvalomgång genomföras lokalt, med ett eller två lag vid varje tillfälle. Vi uppmanar därför de lag som vill kvala in till Kraftmätningens final att göra det på hemmaplan.
     De föreningar som vill arrangera en kvaltävling ska anmäla datum och plats för kvaltävlingen till frida.hogstrand@friidrott.se senast 1 maj. Anmälan ska också innehålla uppgift om vilken/vilka klubbar som deltar i varje tävling.
     Efter avslutad tävling (helst redan på tävlingsdagen) skickas resultatlista med sammanställning av poäng in Frida Hogstrand.
     I nuläget hoppas vi att finalen ska gå att genomföra enligt plan i slutet av augusti. Vi ber er hålla er uppdaterade på Svensk Friidrotts informationssida gällande råd och riktlinjer för friidrotten utifrån läget med Coronaviruset: https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx
     Klicka här för mer information
     /Frida Hogstrand och Daniel Bergin

Göteborgsvarvet skulle arrangerats 16 maj, men så blir inte fallet.

Göteborgsvarvet skulle arrangerats 16 maj, men så blir inte fallet.
Foto: Deca Text & Bild

Kampanjen Rädda min idrott:
En chans att stötta lopparrangörer

MAR
26

I Coronapandemins spår har flera lopparrangörer tvingats ställa in tävlingar under våren. Göteborgsvarvet och Premiärmilen är två exempel. Detta drabbar de arrangerande föreningarna stort. Att få in intäkterna från lopparrangemangen är en förutsättning för att många föreningar ska få verksamheten att gå runt.
     
     "Var en hjälte - begär inte pengarna tillbaka"
     Därför har nu sajten marathon.se startat kampanjen Rädda min idrott, med syfte att informera om den kris som det innebär för idrottsrörelsen. I kampanjen ingår också en uppmaning till alla löpare som redan har betalat in startavgiften för lopp som inte blir av.
     ”Var en hjälte för svensk idrott och för folkhälsan genom att inte begära pengarna tillbaka för ditt inställda eller uppskjutna evenemang”, lyder budskapet.
     Vill ni veta mer om kampanjen och hur ni kan hjälpa till att sprida budskapet – gå in på raddaminidrott.se.
     /Gustav Orbring

U18-EM och U20-VM skjuts upp

Sommarens dubbla internationella juniormästerskap kommer inte äga rum, åtminstone inte denna sommar. U18-EM i Rieti, Italien hoppas europeiska förbund...

VM Halvmarathon i oktober:
Uppdaterade uttagningskriterier

Sedan tidigare står det klart att VM i halvmaraton, som skulle arrangerats i Gdynia, Polen i helgen, flyttas till 17 oktober i höst. Det innebär också...

Träningsinspiration från föreningar

Sedan den 19 mars finns Facebookgruppen Träningstips(a), där Svensk Friidrott vill tillsammans med er förningar inspirerar och motiverar varandra ...

Så fungerar nya statistiksystemet

35.000 friidrottare från 457 föreningar och över 400.000 resultat. Det är innehållet i den databas som är navet i Svensk Friidrotts nya resultat- och ...

Folkhälsomyndigheten:
Viktigt för unga att fortsätta idrotta

Folkhälsomyndigheten var under tisdagen tydliga med att det är viktigt att träning, framförallt för barn och unga, inte stannar upp på grund av spridn...

Utlysning: 4 centrala tävlingar 2021

De flesta av våra centrala arrangörer för friidrottsåret 2021 är redan utsedda, men vi har fortfarande fyra arrangemang kvar att fördela bland förenin...

OS i Tokyo skjuts upp ett år

De Olympiska Spelen i Tokyo skjuts upp till 2021. Det bekräftade Internationella Olympiska Kommittén i dag, efter ett möte mellan ordföranden Thomas B...