Mikael Magnusson, Jussi Kallanvaara, Erik-Åke Tranberg och Lena Björk fick förtjänstmedalj i silver under konferensen.

Mikael Magnusson, Jussi Kallanvaara, Erik-Åke Tranberg och Lena Björk fick förtjänstmedalj i silver under konferensen.

Så var veteranombudskonferensen

OKT
31

Den gångna helgen hölls veteranombudskonferens på Bosön i Stockholm. På träffen deltog 30 personer, inklusive representanter från 18 distrikt (SDF), förbundets Veterankommitté och Mattias Sunneborn som håll ihop programmet.
     Under helgen diskuterades veteranstatistiken, antidoping, framtida hemsidan och digitaliseringen, organisationsutredningen och läget för veteranfriidrotten ute i distrikten. Gymnastikförbundet presenterade det nya träningsprogram för vuxna, som de tagit fram tillsammans med Korpen och PRO.
     
     Inspirerande föreläsningar
     På lördagskvällen höll Michail Tonkonogi en öppen föreläsning (Lyft tungt, lev längre) för 250 personer, där deltagarna medverkade. Den anordnades av 08fri.masters och inleddes med en film de tagit fram - 100 trappsteg.
     En av Sveriges mest framgångsrika veteraner, Östen Edlund, berättade om sitt liv och sin karriär. Den största delen av söndagen gick åt till att jobba med hur vi kan få veteran VM 2022 i Göteborg att bli det bästa och största mästerskapet någonsin. Arbetet leddes av Annika Knutsson och Niklas Wallenlind från Göteborgs FIF.
     
     Kvartett fick förtjänstmedalj i silver
     Under helgen delades det även ut förtjänstmedalj i silver, för de som jobbat som ledare i 25 år. De delades ut till: Mikael Magnusson, Sthlm FIF-IFK Tumba och Veterankommittén, Jussi Kallanvaara, IK Westmannia-veteranombud Västmanland, Erik-Åke Tranberg (erhöll redan i mars men uppmärksammades nu), ombud Dalarna, Lena Björk, veterankommittén (tidigare i SFIF:s styrelse) och snart ny kanslichef Sthlm FIF
     Helgen avslutades, som det brukar, med en stående längdhoppstävling.
     /Gustav Orbring & Gunilla Dahlén