En månad kvar: Holm & Rickardsson
håller i årets Friidrottsgala på Berns

OKT
28


     
     Torsdagen den 28 november är det dags för årets stora friidrottsfest när friidrottssverige byter träningskläder mot kostym och klänning, och träningslokaler mot festlokaler. Friidrottsgalan hålls precis som förra året på Berns Salonger i Stockholm, och återigen är det Svensk Friidrott tillsammans med samarbetspartnern ATEA som står för arrangemanget.
     Galan är också ett tillfälle att hylla dem som gjort extra avtryck under friidrottsåret 2019. Inte mindre än 17 pristagare ska utropas under kvällen.
     Upplägget kommer även i år vara en gala uppdelad i två delar. Den andra delen kommer sändas live av Expressen TV. Del 1 inleds 17:00 och del 2 inleds 19:00.
     
     Stefan Holm och Christina Rickardsson konferencierer
     I år leds galan av två konferencierer: Stefan Holm och Christina Rickardsson. Stefan är ett välkänt namn för de allra flesta inom friidrotten med en mycket framgångsrik karriär som aktiv med OS-guldet i Aten 2004 i höjd som största framgång. På senare år har han varit tränare för hoppare som Sofie Skoog och sin egen son Melwin Holm.
     ATEAs Christina Rickardsson har i många år jobbat som inspirationsföreläsare och författare. Hennes väg till detta har minst sagt varit annorlunda och imponerande. Du kan läsa mer om hennes historia här. Christina var prisutdelare på förra årets gala.
     På måndagseftermiddagen presenteras även de nominerade till priserna årets prestation i landslaget, årets genombrott i landslaget, samt årets prestation i Finnkampen, SM och Folksam Grand Prix. Detta görs i Expressens program "Direkt med Niklas Svensson". Sändningen inleds 15:45.
     /Gustav Orbring