Berhe Kidane till Eskilstuna FI, och Anna Silvander och Ragnar Carlsson till Hässelby.

Berhe Kidane till Eskilstuna FI, och Anna Silvander och Ragnar Carlsson till Hässelby.
Foto: Deca Text & Bild

Listan: De byter klubb nästa säsong

OKT
24

133 övergångar har registrerats för årsskiftet 2019/2020, vilket innebär att vi får se en del välbekanta ansikten i andra klubbfärger redan till kommande inomhussäsong.
     Sett till yttersta eliten i Sverige på senior- och juniornivå noteras några intressanta övergångar. Och det är framförallt Stockholmsklubben Hässelby SK som får spännande tillskott. Syskonen Carlsson, släggduon som representerat Falu IK de senaste säsongerna, byter till Hässelby. De får sällskap av Sverigeettan i P19-klassen i stav, Simon Thor (tidigare IFK Märsta) – samt Englandsbaserade Anna Silvander som tidigare tillhörde IFK Lidingö. Anna söker en nystart 2020 efter en skadedrabbad säsong i år (skada på hälsenan). Trist för Anna, som fick en fantastisk start med flera pers på 1500m och deltagande på IEM. Men gipset är borta nu för medeldistanslöparen och förhoppningsvis är hon snart tillbaka på banan igen, då i Hässelbylinnet alltså.
     Se intervjun med Anna efter att hon IEM-kvalat på Sätra GP i vintras.
     1500m-kollegan Vera Sjöberg, Sverigeetta i F19-klassen, byter från AIK till Täby IS. Dessutom går Jennifer Quick (Sverigetvåa i slägga i F19-klassen) från Lund till Malmö AI, samt att SM-trean på 800m Berhe Kidane byter Ärla mot Eskilstuna FI.
     Samtliga årssikftesövergångar
     /Gustav Orbring