Stockholm och BAUHAUS-galan vara en del av DL även 2020.

Stockholm och BAUHAUS-galan vara en del av DL även 2020.
Foto: Deca Text & Bild

BAUHAUS-galan behåller DL-status

OKT
22

Efter Diamond Leagues bolagsstämma i London på måndagen kom beskedet från arrangörerna i Stockholm att BAUHAUS-galan får behålla sin Diamond League-status, tillsammans med de övriga 13 befintliga arrangörerna. Till 2020-säsongen tillkommer också en ny tävling i Kina.
     – Vi är glada och stolta över att Diamond League ser samma potential i BAUHAUS-galan som vi gör, säger Jan Kowalski, BAUHAUS-galans tävlingsdirektör i ett pressmeddelande.
     
     Alla DL-datumen
     BAUHAUS-galan blir första gala ut i Europa, den 24 maj på Stockholms Stadion. Galaserien börjar dock i Doha den 17 april och avslutas i Zürich 11 september. Redan idag är Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson och Armand Duplantis klara för galan i Stockholm, och för dig som är intresserad av att kryssa alla datum i kalendern återfinns de nedan:
     - Doha: 17 April
     - Kina (Arena ej fastställd): 10 Maj
     - Shanghai: 16 Maj
     - BAUHAUS-galan, Stockholm: 24 Maj
     - Rom: 28 Maj
     - Rabat: 31 Maj
     - Eugene: 7 Juni
     - Oslo: 11 Juni
     - Paris: 13 Juni
     - London: 4 Juli
     - Monaco: 10 Juli
     - Gateshead (ersätter Birmingham pga renoveringar): 16 Augusti
     - Lausanne: 20 Augusti
     - Bryssel: 4 September
     - Zürich: 11 September
     
     Inget beslut om grenar - ny tävlingsserie
     Grenprogrammet är ännu inte fastlagt utan beslut väntas i början av november. IAAF har dock beslutat att lansera en ny tävlingsserie The World Athletics Continental Tour i syfte att möjliggöra för grenar och aktiva som inte regelbundet ges plats i DL-programmet att synas och tillgodogöra sig rankingpoäng. Rankingsystemet kommer också att justeras på ett sådant sätt att den högsta tillgängliga tävlingsserien som finns för varje gren, oavsett om det är Diamond League eller World Athletics Continental Tour, kommer att bidra med samma poängnivå till den aktive.
     Läs mer i IAAFs pressmeddelande
     /Hillevi Thor