Ny verksamhetschef för 08fri.

Lena Björk.
OKT
09

I december tillträder Lena Björk som ny verksamhetschef för Stockholms Friidrottsförbund (08fri.) då hon efterträder Björn Sveen som går i pension. Lena är 43 år, född och uppväxt i Hofors i Gästrikland men bor sedan 2006 i Stockholms-området. Hon är utbildad idrottspedagog och har en gedigen bakgrund som både aktiv och ledare. Efter elva år som anställd på Riksidrottsförbundet blir det nu friidrott på heltid i Sveriges största distrikt som har knappt hundra medlemsföreningar.
     – Jag ser verkligen fram mot detta. Det känns som en otrolig förmån att få jobba med friidrott som är den idrott som ligger mig närmast hjärtat. Med min erfarenhet tror jag att jag har en hel del att bidra med samtidigt som det ingår flera områden i tjänsten som är nya för mig så jag är ödmjuk inför uppgiften, säger Lena.
     – Det ska bli kul att jobba mot föreningarna där det handlar om att vara ett så bra stöd som möjligt för att de ska kunna utvecklas ännu mer.
     
     Styrelseledamot i Svensk Friidrott
     På Riksidrottsförbundet har Lena framför allt jobbat som koordinator för Idrottslyftet som handlar om att utveckla den idrottsliga verksamheten för unga i åldern 7–25 år. Bland de ideella uppdragen märks ledamot i Svensk Friidrotts styrelse 2015–2017 med speciellt ansvar för området Fler och bättre föreningar, ledamot i Gästriklands FIF samt utbildare i UC FriMitt.
     Lenas favoritgren är diskus där hon för moderklubben Hofors AIF som bäst gjorde 48.72 år 2003 vilket placerade henne sexa i den svenska årsstatistiken det året. Men hon har aldrig slutat tävla och tog 2018 veteran-VM-guld i K40.
     /Jonas Hedman