Kalle Berglund hade den tredje snabbaste tiden av alla i försöken på 1500m.

Kalle Berglund hade den tredje snabbaste tiden av alla i försöken på 1500m.
Foto: Deca Text & Bild

Berglunds superlopp – till VM-semi

OKT
03

Kalle Berglund imponerade stort i försöksheatet på 1500m. I sitt tredje snabbaste lopp någonsin sprang han offensivt mot världsmotstånd och gick vidare som trea i heatet på 3:36.19.
     - Jag kände mig stark sista hundra meterna, och att jag hade kontroll. Det blev lite trångt där innan, men sen fick jag en lucka och då var det bara att hugga direkt. Jag är i riktigt bra form och är med och krigar bland de bästa i världen. Det är inspirerande, säger Kalle Berglund till SVT efter loppet.
     
     Trea totalt i försöken
     Och det märks verkligen att han är i absolut toppform. Efter att ha legat och bevakat sin placering som trea-fyra en lång bit in i loppet accelererade flera löpare där bakom (Kalle var ju ”bara” tionderankad i sitt heat inför) men Kalle svarade direkt och såg förvånansvärt avslappnad ut sista 50 meterna in i mål. Det känns som att han har betydligt snabbare tider i kroppen.
     Tiden 3:36.19 är den tredje snabbaste av alla i samtliga heat.
     
     Bröderna Ingebrigtsen vidare - med vissa bekymmer
     Vi kommer få se totalt tre skandinaver i semifinal. Både Jakob och Filip Ingebrigtsen gick vidare, men inte helt bekymmersfritt. Speciellt Filip hamnade i en väldigt trängd situation och det utdelades knuffar fram och tillbaka mellan norrmannen och etiopiern Lemi, varpå Lemi föll i backen. Det var nära att Filip drogs med i fallet, och frågan är nu om en protest kommer lämnas in från Etiopien. Det hände ju brorsan Jakob på 5000m också, där han först diskades men sedan fick springa final i alla fall efter att norska förbundet överklagat.
     Semifinalerna avgörs fredag kl 19.05 svensk tid.
     Resultaten
     /Gustav Orbring