DL-finalen: Daniel utklassningsvann

 6 sep, 2019.Daniel Ståhl vann faktiskt Diamond League-finalen i diskus redan för tre år sedan. Men den gången gällde det inte "allt" - som nu när finalen är ensam avgörande för slutsegern. Och framförallt: Då var det en knapp seger med bara 51 cm till tvåan och 105 cm till trean.
     Idag däremot var Daniel totalt överlägsen allt motstånd och slog 2:an med över två och en halv meter och 3:an med med drygt tre meter.
     Fast ännu bättre illustreras Daniels suveränitet av att hans femte bästa kast för kvällen (67.36) hade gett seger med 133 cm! Bakom honom var det däremot desto tätare med 2:an till 8:an samlade inom två meter.
     Som en A- och en B-final
     Bästa sättet att beskriva tävlingen - som hade samlat hela den aktuella världseliten inkl regerande OS-, VM- och EM-ettorna - är att säga att det egentligen var två tävlingar: En med Daniel Ståhl och en med alla andra!
     - Jag kände mig tekniskt bra idag även om jag inte hade riktigt samma björnstyrka som jag brukar ha, var Daniels egen snabbanalys till SVT efter tävlingen.
     Daniel verkade f ö inte heller ha störts det minsta av att det småregnade från och till under Brysselkvällen.
     Diskreta hoppinsatser
     För våra kvinnliga höjd- och stavhoppare var det däremot ingen lyckad finalkväll. Erika Kinsey blev delad 8:a i höjd efter att med sega ben ha slitit sig över 1.85 men inte mer.
     I stavtävlingen där de sju främsta tog 4.70 eller mer stannade Angelica Bengtsson på 4.63 och Michaela Meijer på 4.41 vilket gav placeringar som 11:a resp 12:a.
     Resultaten i Bryssels DL-final 2019
     / A. Lennart Julin