U20-EM-silvermedaljören Omar Nuur dubblerar i nordiska juniorkampen.

U20-EM-silvermedaljören Omar Nuur dubblerar i nordiska juniorkampen.
Foto: Deca Text & Bild

Många U20-EM-namn till nordiska
juniorkampen: ”Vår nivå har höjts"

AUG
13

I dag stod det klart vilka juniorer som får chansen att representera Sverige i den nordiska juniorkampen mot Norge, Finland samt Danmark/Island i Kristiansand till helgen. Förbundskapten Rafael Askros har tagit ut totalt 33 tjejer och 35 killar till landskampen.
     – Vi skickar en stark trupp till Norge. Nivån har höjts bland de aktiva och därför behövs få dubbleringar, säger Rafael.
     Och visst är det en stark trupp, de allra flesta känner vi igen från U20-EM i Borås – inte minst silvermedaljören på 3000m hinder: Omar Nuur från IFK Växjö. Han kommer dubblera på 3000m hinder och 5000m. Men vi får även se några sköna comebacker, samt nya namn in i truppen.
     
     "Extra kul att se återkomster"
     – Ja, det är extra kul att se återkomster i form av Ragnar Carlsson i slägga efter ett tufft start på 2019. Även Rasmus Hugosson, finalist på EYOF 2017, är nu tillbaka från skadebekymmer och får nu kliva in i landslaget efter att ha blivit svensk juniormästare på 200m, säger Rafael.
     – Likaså kul att få ta med aktiva som varit på gränsen att komma med sen ungdomsåldern. Gustav Magnusson har varit nära i både stav och längd men alltid blivit utanför. Men trägen vinner, som ordspråket säger.
     Nu hoppas Rafael Askros att få samma sköna stämning i truppen som i Borås för några veckor sedan, och att det ska ge positiv effekt.
     – Målet är att få ihop laget, likt Borås, att man lyfter varandra till sin personliga toppnivå. Sen vad det räcker till får vi se.
     Till uttagningssidan
     /Gustav Orbring