Tvåa i höjd och sjua i längd blev söndagens facit för Erika Kinsey som var ensam om att dubblera individuellt i den svenska truppen.

Tvåa i höjd och sjua i längd blev söndagens facit för Erika Kinsey som var ensam om att dubblera individuellt i den svenska truppen.
Foto: Deca Text & Bild

Lag-EM3: Stark dubblering av Erika

AUG
11

Trångsvikens Erika Kinsey var ensam om att dubblera individuellt i Polen och hon gjorde det bra med höjd och längd direkt efter varandra på söndagseftermiddagen. I höjd tog hon fem raka höjder till och med 1.94 i första försöket innan ribban föll tre gånger på tangerade personliga rekordhöjden 1.97. Det blev segerhöjden för Ukrainas Levtjenko.
     Därefter gick Erika direkt till längdhoppet där hon inledde med 6.26 och 6.29 innan 6.64 blinkade upp i TV-grafiken efter tredje hoppet. Men stämde det verkligen? Den röda flaggan kom upp och det visade sig vara ett minimalt övertramp på bara någon millimeter.
     Det var synd för annars hade det inneburit personligt rekord med 13 cm och fjärdeplats med möjlighet till ytterligare ett hopp. Vann gjorde Tysklands Malaika Mihambo på lysande 7.11w.
     
     Fanny 34 cm från rekordet
     I kultävlingen fick Fanny Roos det inte att stämma i det tre första omgångarna där stötarna samlades i intervallet 17.28-17.71. Men det räckte till fjärdeplats så hon fick göra den fjärde stöten och då stämde det.
     Med 18.54 gick hon upp som tvåa – bara 34 centimeter från sitt svenska rekord – och det blev slutplaceringen bakom vinnaren Christina Schwanitz från Tyskland (18.93).
     /Jonas Hedman