Efter ett strålande taktiskt lopp på 3000 m spurtade Kalle Berglund i mål som tvåa på personligt rekord. T v britten James West som slutade trea.

Efter ett strålande taktiskt lopp på 3000 m spurtade Kalle Berglund i mål som tvåa på personligt rekord. T v britten James West som slutade trea.
Foto: Deca Text & Bild

Lag-EM3: Utmärkt lopp av Kalle

AUG
11

På 3000 m gjorde Kalle Berglund karriärens andra lopp efter 8:06 inomhus i Nordenkampen för 1.5 år sedan. Av orutinen på sträckan märktes ingenting men så är han också i sitt livs form. Det blev ett förhållandevis långsamt lopp vilket gynnade Kalle som var med i en sexmannaklungan ut på sista varvet. In i sista kurvan var de fyra och i utgången svepte han förbi två man och nådde målet som tvåa på 8:02.79 – bara fyra tiondelar bakom VM-fyran på 1500 m, Spaniens Adel Mechaal. Detta efter 1:53.8 på sista 800 meterna, 54.5 på slutvarvet och 26.9 sista 200.
     – Jag är ganska nöjd även om målet var att vinna. Jag ville ha låg fart och det blev det och sedan tog jag position när Richard Ringer drog upp farten på slutet, säger Kalle.
     – Mechaal har gjort 3:35 på 1500 m och är rutinerad när det gäller mästerskap så att få stryk av honom är inte fy skam. Nu väntar Göteborg GP på fredag och sedan Diamond League-galan i Birmingham innan det är dags för Finnkampen.
     
     Hanna snuddade vid årsbästat
     På 1500 m hängde Hanna Hermansson med täten till sista varvet men klarade inte riktigt av tempostegringen på slutet och blev sexa på 4:10.59 – mindre än 1.5 sekund från tredjeplatsen och lite drygt två sekunder bakom vinnaren Ennaoui från Polen. Fram till årsbästat fattades bara 19 hundradelar för Hanna i vad som var hennes tredje lopp på 4:10 denna sommar.
     På 800 m fick inte Andreas Kramer till något taktiskt bra lopp och slutade femma på 1:47.61 – samma hundradel som fyran och sex tiondelar från segern.
     /Jonas Hedman